Să dăm o palmă de ajutor acestui popor!

2 iunie 2008 at 9:51 am (atitudine) (, , , , )

Românii care nu au fost duminică la vot fără un motiv serios nu au dreptul să comenteze activitatea primarului. Le este interzis să vorbească pe această temă. Dacă eşti iresponsabil şi îţi anulezi dreptul la vot, nu ai voie să fii iresponsabil şi să vorbeşti despre ce a făcut sau nu primarul. Când vei avea curajul să îţi exprimi părerea la vot, vei avea dreptul şi la judecăţi de valoare în public.

De aceea, vă provoc pe toţi ca atunci când auziţi pe cineva criticând sau lăudând un primar să îl întrebaţi dacă a votat şi, dacă nu a făcut-o, să-i daţi una peste bot. Românul poate fi educat numai prin astfel de metode. Nici măcar spiritul civic şi conştiinţa propriilor drepturi nu pot fi trezite altfel în români. Aşa că haideţi să dăm o palmă de ajutor acestui popor!

13 comentarii

  1. tudor said,

    oricine ar merge la vot dar pentru ce? toti (si subliniez – TOTI) candidatii sunt sub orice critica. niciunul nu e capabil sa faca ceva concret pentru orasul pentru care a candidat. de aceea romanii nu mai merg la vot – pentru a-i trata la fel cum sunt ei tratati. suntem ignorati (in toate privintele) si noi ignoram. atunci cand va veni un candidat credibil il vom alege. pana atunci ramanem cu speranta ca vom trai mai bine (cel mai probabil in alta tara).

  2. Dan CĂLIN said,

    în doua sectoare din bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară au fost primari care au ieşit din primul tur pentru că oamenii au fost mulţumiţi de ceea ce au făcut în mandatul anterior. dar nici măcar acolo oamenii nu s-au dus la vot. aici este vorba despre altceva decât spui tu. este vorba despre românii care nu ştiu ce drepturi au şi nu şi le folosesc. este vorba despre lene, indolenţă şi nepăsare. este vorba despre oameni care ştiu doar să critice şi nimic altceva.

  3. tudor said,

    nu-i adevarat. sunt sigur ca 99.9% dintre ei isi stiu drepturile. despre nepasare poate este vorba…dar despre nepasarea fata de polititca nu fata de orasul in care traiesc. exemplu: in sibiu a iesit acelasi primar cu aproape 90%. cei care nu sunt de acord cu el nu au fost la vot pentru ca pur si simplu nu au avut cu cine altcineva sa voteze. poate ca daca mergeau toti cei care nu sunt intr-u totul de acord cu primarul actual si votau cu un singur candidat se mergea in turul 2. dar cu cine altcineva sa voteze?

  4. Dan CĂLIN said,

    sunt şi cazuri de genul ăsta, dar sunt rare. de cele mai multe ori ştiu măcar că nu sunt mulţumiţi de ceea ce a făcut primarul actual şi au varianta să-l schimbe. nici măcar numai contează cu cine, important este să pui pe altcineva în loc. măcar dăm o şansă altuia care poate va face ceva şi în felul ăsta avem o şansă ca până la urmă să nimerim pe cine trebuie. eu cred că a început deja procesul de schimbare a celor care nu fac nimic. exemplele celor care se ocupă de urbe se înmulţesc şi asta îi pune pe gânduri pe ceilalţi. cred că în scurt timp vor fi mai mulţi primari care au rezultate vizibile decât ceilalţi. poate că sunt prea optimist, dar eu aşa văd lucrurile.

  5. Petrisor Socol said,

    Perfect de acord cu tine: cei care nu au votat: ciocu mic.

  6. tudor said,

    poate ai si tu dreptate. dar la loto doar sase-s norocoase 🙂

  7. cristianpavel78 said,

    Nu sunt de acord. Votul este un drept, dar nu si o obligatie. Este ca si cum as avea zece sortimente de branza pe un raft si as fi obligat sa iau unul. Intr-o tare in care politicienii exista doar asa, „ca sa fie”, si nu ca sa puna in practica programe (pe termen scurt, mediu si lung), nu vad ce rost are sa mai votezi cata vreme constiinta te indeamna sa n-o faci.
    Nu, n-am votat pe 1 iunie si inca nu m-am hotarat daca ma duc la turul doi. Oricum, indiferent cine ar iesi, il voi critica, asa ca…

  8. Dan CĂLIN said,

    aşa că… tare aş vrea să aplic pe tine soluţia pe care am propus-o. îmi pare rău pentru tine că nu înţelegi ce înseamnă dreptul la vot şi nu ţi-l exerciţi. ştii că în grecia votul este obligatoriu şi că iei amendă în cazul în care nu votezi? cred că aşa ar trebui să fie şi în românia dacă vrem să găsim până la urmă pe cineva care să ne conducă aşa cum trebuie.
    atât timp cât nu ai avut curajul opiniei la vot, nu ai dreptul moral să vorbeşti despre politicieni pentru că tot ce spui sunt vorbe goale nesusţinute de fapte. eşti la fel ca toţi românii care se laudă că se pricep la toate, dar nu ştiu să facă nimic şi nu au spirit civic să ia atitudine.

  9. cristianpavel78 said,

    da, chiar as fi curios sa vad cum ma vor obliga sa stau la coada sa votez. eu nu stau nici la paine daca e coada. 😀
    in alta ordine de idei, in romania nu mai ai ce candidati sa gasesti. si fii sigur ca si tu ai proceda la fel daca ai ajunge intr-un post: ti-ai face case, ti-ai ajuta rudele etc., deci nu au rost dilemele morale.
    intr-o tara indobitocita de religie si ai carei urmasi vor fi grasi, deprimati si analfabeti, nu-ti ramane decat sa joci rolul lui Mircea Badea, pe care de altfel il admir foarte mult pentru ceea ce face.
    oricum, iti respect parerea, caci asa cum ma inversunez eu uneori, asa are oricine drept sa faca. pana la urma, asta e esenta libertatii: faci lucrurile „din suflet”, nu „din obligatie”.

  10. cristianpavel78 said,

    si inca ceva… spiritul civic ar trebui sa porneasca de la hartia pe care ar trebui s-o punem la cos, dar o aruncam pe strada, de la coalizarea mai multor cetateni contra firmelor care ne taxeaza masiv si ne trag teapa cu lumina, caldura, apa, cablul etc. sau de la refuzul de a da spaga. degeaba mergem la vot cinci minute, daca nu schimbam restul in jurul nostru.

  11. Dan CĂLIN said,

    total de acord cu ultima ta intervenţie. şi asta este o parte a spiritului civic, dar nu este tot. eu consider că şi votul este tot în spirit civic şi în dorinţa de a schimba ceva. chiar dacă încercăm la fiecare patru ani să schimbăm, până la urmă vom găsi pe cine trebuie. avem măcar obligaţia morală faţă de noi înşine de a încerca.

  12. tetranska polianka said,

    …nu ai cu cine , nu votezi…simplu..cat despre palma…tu din banii cui crezi ca traiesc aia…pari istet asa ca nu o sa spun mai multe…intelegi tu continuarea

  13. Dan CĂLIN said,

    nu înţeleg despre care ăia vorbeşti… în rest nu pot fi de acord cu tine. nu există „n-ai cu cine să votezi”. dacă nu îţi place de cel care a fost schimbă-l. nu contează cu cine, trebuie să vină unul care să facă treabă. măcar îi arăţi celui care a fost că nu îl mai vrei şi dai o şansă altuia să demonstreze că poate.

Lasă un comentariu