Oamenii frustraţi şi mândri sunt uşor de manipulat

11 iunie 2008 at 10:38 am (din experienţă) (, , , , , )

Mândria şi frustrările distrug relaţii, atmosferă şi chiar vieţi. Prostesc nu este doar faptul că nu ajută la nimic, ci şi cel că sunt nimicuri care duc spre dezastru. Prea mulţi români vor să impună celorlalţi felul lor de a fi, de a gândi, de a se îmbrăca, de a vorbi şamd. Mândria de a demonstra altora că eşti deasupra lor vine întotdeauna din frustrări serioase. Faptul că eşti complexat te împinge la astfel de gesturi care arată celor din jur exact inversul celor pe care vrei să le demonstrezi.

Astfel de oameni sunt foarte uşor de înţeles pentru că nu se pot ascunde. Pentru un om deschis la minte este foarte simplu să vadă în spatele aparenţelor. Foarte interesant este faptul că aceşti oameni frustraţi şi mândri sunt foarte uşor de manipulat. Te poţi juca cu ei aproape fără restricţii dacă le gâdili un pic orgoliul pentru că sunt orbiţi de ceea ce se chinuie să demonstreze. Interesant este atunci când ai un astfel de şef pe care îl vezi cât de slab şi redus este.

6 comentarii

  1. Cedik said,

    Oamenii mandri si frustrati sunt usor de manipulat, mai ales daca sunt si putin cam prosti pe deasupra.
    Totusi, nu trebuie sa confunzi mandria cu aroganta, ca e o diferenta destul de mare.
    Hai sa iti spun si reversul medaliei: una dintre cele mai usoare metode de a enerva prostimea este sa fii arogant.
    Asa e, este usor sa ii manipulezi pe cei care sunt mandri dar frustrati, dar habar nu ai cat este de amuzant sa te joci cu oamenii prin aroganta, narcisism si eventual si putina doza de egocentrism.

  2. alina said,

    de ce vreti sa-i manipulati?

  3. Dan Călin said,

    eu personal nu vreau să-i manipulez. dar cei care îi înţeleg pot face asta foarte simplu. tratamentul meu pentru astfel de oameni este ironia care doare cel mai tare.

  4. Cristian B said,

    Fara nici o suparare, cred ca esti foarta frustrat/a de seful sau sefa ta, se vede acest lucru in felul care inchei acest ” genial” comentariu. Cred ca in acest comentariu iti refulezi ascuns, desigur, o parte din imensitatea frustrar pe care le-ai acumulat in ultima vreme. Pentru Cedik, Mai baiatule, ce-ar fi sa te joci nitel iubindu-i pe oameni asa cum sunt ei, fara sa-i mai judeci, inca un lucru doresc sa-ti mai spun, AROGANTA ESTE MAMA PROSTIEI. Cum crezi ca ai putea enerva „prostimea” fiind mai prost decat ea? Prostia-desteptaciunea, uratenia-frumusetea, slab-tare etc. Aceste-a sunt cateva contraste si stiti ce este amuzant, TOTUL ESTE RELATIV !!!!!!!. S-ar putea ca omul pe care il vezi prost, sa te vada de o mie de ori mai prost decat il vezi tu. Viata este de o neutralitate iesita din comun, desigur, doar oamenii intelepti observa acest lucru. Noi oamenii judecam viata dupa cum am fost invatati de : familie, anturaj, sistemul de invatamant, intr-un cuvant SOCIETATE. Ca sa dovedesc ca sunt de-al vostru, am sa va spun ce inseamna prostimea din perspectiva mea. PROSTII SUNT CE-I CARE VORBESC DESPRE PROSTI. Va rog sa ma iertati, am avut un puseu de sinceritate.

    • Catalin said,

      Foarte bun comentariul Cristian

  5. alice said,

    cei* Cristian

Lasă un comentariu