Ne manipulăm şi ne minţim continuu

22 iunie 2008 at 1:11 pm (filosofie) (, , , , , )

Cel care fuge de suferinţă şi durere este superficial, un om doar în aparenţă. Acela are doar coajă de om, dar pe dinăuntru este sec şi gol. Suferinţa ne înalţă şi ne învaţă (ce asemănare interesantă între aceste cuvinte: înalţă/învaţă). Ea este cea care ne ajută să ajungem la noi înşine, la partea noastră din dumnezeire. Dacă ştim să o apreciem şi să o folosim pentru noi, ne va aduce numai beneficii şi revelaţii.

Avem la îndemână tot ceea ce ne trebuie pentru a ne apropia de noi şi de Dumnezeu, dar refuzăm categoric şi constant aceste unelte. Maleficul din noi ne induce oroare de faţă tot ceea ce ne-ar ajuta să fim mai buni. În felul acesta ne pierdem vremea cu tot felul de nimicuri nefolositoare pe care le exagerăm pentru a ne amăgi cu gândul că nu trăim degeaba. Cei care sunt cei mai înverşunaţi în a ne manipula şi minţi suntem noi înşine.

Reclame

3 comentarii

 1. carla said,

  tu stii cine este mangaloy? stii? iti spun eu cine este. este rose4you alias lorelei.
  adica mangaloi este manga-loy adica loy cand este manga.
  loy vine de la lorelei.
  mangaloy a postat de curand intr-unul dintre comentarii un clip cu o tipa care bea pana se face manga. deregula oamenii posteaza chestii care ii caracterizeaza, care le apartin, cu care se identifica.
  deci este clar ca mangaloy cu rose4you este aceeasi persoana. deci manga este defapt lorelei. deci o femeie cu pula sau un barbat cu pizda sau cine dracu mai stie.
  acum stii cine este mangaloy??? ma bucur. si da mai departe sa stie tot internetu.

  24 iunie 2008 02:16

 2. Dan CĂLIN said,

  dacă vreţi să vă reglaţi conturile, faceţi-o în altă parte nu aici. sau dacă mangaloy este şi carla, fă-ţi reclamă în altă parte la mizeriile din creierii tăi.

 3. anaAyana said,

  De fapt viaţa este falsă când este o continuă evitare a acesteia, cu tot ce ne oferă ea. Din păcate, primim la pachet şi ar trebui să ne comportăm ca atare, să ni le asumăm. Nu există pachetul perfect iar răspunsul se află undeva dincolo de toate aceste întrebări, dincolo de existenţa efemeră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: