Complexele te stimulează sau te dărâmă?

20 iunie 2008 at 9:09 am (filosofie) (, , , , , )

De ce sunt oamenii complexaţi? O întrebare ce poate fi înţeleasă în două moduri: de ce anume şi din ce motiv. Deşi se ăntâmplă foarte rar, în acest caz răspunsurile sunt identice. Motivele sunt de obicei fizice şi nu cred să existe diferenţe majore între bărbaţi şi femei: ochi, nas, urechi, gură, bărbie, păr, sâni, penis, înălţime, greutate, picioare, mâini şamd.

Nu cred că există vreun om care să nu fii fost complexat, măcar în adolescenţă, de vreo caracteristică fizică pentru că întotdeauna cineva arată mai bine ca noi. Astfel de complexe sunt fireşti în perioada adolescenţei, însă sunt prosteşti dacă persistă. Un om trecut de 23-25 de ani ce are complexe fizice demonstrează capacităţi intelectuale foarte reduse, exceptând persoanele publice care trebuie să aibă grijă de imaginea lor.

Discuţia serioasă este asupra complexelor intelectuale, fiind interesant de aflat dacă ne ajută sau nu. Cred că răspunsul cel mai aproape de realitate este că ele te ajută dacă te stimulează să devii mai bun. Dacă te dărâmă şi te fac să te simţi mic şi neimportant, înseamnă că nu ai capacitatea intelectuală de a le folosi pentru propria evoluţie. Până la urmă ajungem la vorba cu „ceea ce nu te omoară te face mai puternic”.

Reclame

2 comentarii

 1. Barbosu Eugen said,

  pai eu de aia ma apucasem de antrenamente cu greutati, ca faceam cu nervii cand ma urcam pe cantar sa vad ca la 18 ani, la 1.70 am 57 de kg
  nici acum nu sunt multumit de mine, dar eu nu sunt multumit de exemplu nici de prestatia mea la quake3 (un joc de calculator care are si o scena competitiva de mare valoare), desi pot face fata si unui jucator foarte bun in LAN;
  aici nu stiu daca e vorba de complex mai mult decat ca o cauzalitate ce in timp m-a facut perfectionist

 2. No comment said,

  Logica asta bivalenta este putin naucitoare. Am cunoscut o dulce persoana care a tinut sa-mi marturiseasca complexele fizice. A fost placut, cel putin.
  Doamne fereste, sa nu te omoare, dar nici sa nu te faca mai puternic. 🙂 Pierzi orice reper. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: