Campanie inutilă împotriva cerşetoriei

16 iunie 2008 at 1:12 pm (mă uit în/jur) (, , , , , , , )

Sunt bloguri unde a fost demarată o campanie împotriva cerşetoriei. Sunt convins că au intenţii bune şi cred în ceea ce fac, însă nu sunt sigur că ştiu în ce s-au băgat. Ei vorbesc de Filantropica şi de faptul că se fac mulţi bani în această „meserie” pe înşelăciune şi prefăcătorie. Tot ei ne îndeamnă să dăm telefon la poliţie când vedem aşa ceva. În unele cazuri este adevărat şi ar trebui să luăm această atitudine.

Însă ar trebui să ne gândim şi la cei care nu pot trăi altfel. De exemplu, bătrânii care au pensii foarte mici sau deloc şi sunt nevoiţi să iasă în stradă. Cu ei ce facem? Statul nu le oferă niciun ajutor concret, decât vorbe. Dacă dau telefon la poliţie ce vor face? Nimic. Nu mă interesează doar să îi ia la secţie, să-i ţină 48 de ore şi să-i bată. Asta nu rezolvă problema.

Statul român este aşa de bine organizat şi foloseşte atât de bine pârghiile legale încât nu are nicio soluţie reală şi nici nu vrea asta. De aceea, sfatul meu pentru băieţii ăştia inteligenţi care se fac că vor să ajute prin campanii este acela de a se gândi serios înainte de a scrie. Şi dacă totuşi se hotărăsc să meargă mai departe, să propună ceva realizabil în locul situaţiei pe care vor să o schimbe. Că de vorbe suntem sătui.

Reclame

4 comentarii

 1. Cedik said,

  Perfect de acord cu tine!
  Ar trebui facuta mai degraba o campanie al carei scop sa fie ajutarea oamenilor sa faca mai usor, sau sa faca pur si simplu, distinctia intre o persoana care cerseste pentru ca nu are de ales si un escroc ordinar.
  E drept ca asa ceva ar fi foarte dificil, pentru ca este extrem de greu sa recunosti un cersetor real in conditiile in care foarte multi „mafioti” se folosesc de invalizi pentru a sensibiliza lumea, dar macar ar ajuta cat de cat lumea sa isi faca o idee despre persoanele care merita si care nu merita ajutorul lor.

 2. sherby2007 said,

  Buna! Sunt Serban. Ai un blog frumos. AI putea intra si tu pe al meu? 🙂 http://sherby2007.wordpress.com/

 3. Dan CĂLIN said,

  aş putea intra. mulţumesc pentru „frumuseţe”, însă scopul meu este să îl fac interesant.

 4. Dan CĂLIN said,

  totuşi, ar fi trebuit întâi să citeşti bloguri şi să comentezi pe ele înainte să îţi faci unul. dacât să ai un blog pe care să nu scrii mai nimic şi să nu trezeşti interesul nimănui. ar trebui să ai blog doar dacă ai ceva interesant de spus. dacă nu, mai bine comentezi pe la alţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: