Agenţii imobiliari cu experienţă se recalifică

12 iunie 2008 at 2:45 pm (mă uit în/jur) (, , , , )

Se întâmplă lucruri interesante în piaţa imobiliară din România. Lucruri pe care le afli doar dacă stai de vorbă neoficial cu agenţii la o ţigară sau o cafea. În presă nu vor ajunge astfel de lucruri decât dacă nu mai contează ori nu afectează interesele băieţilor cu ochi albaştri. Totul este foarte bine controlat, nu se întâmplă nimic important fără acordul lor.

Am aflat că în acest an foarte mulţi agenţi şi-au schimbat meseria. Nu au renunţat doar la o firmă pentru alta, ci au părăsit domeniul. Asta spune foarte multe despre piaţa imobiliară autohtonă şi ce se întâmplă în domeniu acum. Dacă oameni cu experienţă de 5-10 ani se apucă de altceva pentru că nu mai pot trăi din imobiliare, deşi până de curând au dus-o bine, înseamnă că într-adevăr piaţa nu se mişcă.

Îmi spunea un agent că în aceste cinci luni din 2008 nu s-a făcut nici 5-10% din tranzacţiile din tot anul trecut şi că au fost mai slabe decât lunile de concediu din 2007. Se pare că oricât vor agenţiile imobiliare să evite subiectul sau să spună altceva, piaţa este blocată şi va rămâne aşa cel puţin până în toamnă. Aşa că, foarte probabil, vor fi multe agenţii care vor da faliment până atunci şi mulţi agenţi care se vor recalifica.

Asta ar trebui să fie o mişcare bună pentru domeniu dacă va pierde agenţii slab pregătiţi care sunt neprofesionişti şi agenţiile mici care nu îşi fac treaba bine şi nu oferă clientului mai nimic. Eu sper să se întâmple asta decât să se reprofileze agenţii buni şi cu experienţă. Dacă vrem o piaţă imobiliară sănătoasă trebuie să scăpăm de amatori.

Reclame

Un comentariu

  1. Cazare pensiuni said,

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: