Avem patroni frustraţi şi mândri fără motive

15 mai 2008 at 12:28 am (supărări) (, , , , , , , )

Mă enervează patronii care cred că le ştiu pe toate şi simt nevoia să dea lecţii tuturor angajaţilor dintr-o mândrie prostească. Mă enervează patronii care vor să se implice în tot şi nu înţeleg că treaba unui manager este să delege sarcini şi să urmărească execuţia lor. Mă enerveaza patronii care nu ştiu să ceară ce vor pentru că nu înţeleg nici ei asta, dar dau vina pe angajaţi că nu fac ce trebuie, din cauza frustrărilor personale.

Sunt prea mulţi patroni în România care angajează oameni bine pregătiţi şi cu experienţă, dar nu le dau voie să îşi facă treaba şi, pe urmă, sunt nemulţumiţi de ei. Ba chiar fac tot posibilul să îi încurce, deşi îi plătesc. Sunt tot felul de patroni care se cred manageri, dar le e frică să dea putere oamenilor, să îi responsabilizeze şi să-i stimuleze (măcar verbal). Prea puţini dintre ei înţeleg că încurajarea este un factor psihologic important pentru orice om dacă vrei să dea randament.

Şi mai este o categorie de patroni care a citit câteva cărţi scrise de americani şi încearcă să le aplice în ţara noastră. Asta demonstrează că nu au înţeles nimic din psihologia acestui popor, care este atipic din toate punctele de vedere, şi că astfel nu vor reuşi niciodată să obţină rezultate bune în afaceri. Din nefericire pentru toată lumea sunt prea mulţi patroni care nu înţeleg că banii şi succesul lor sunt aduse de angajaţi. În concluzie avem parte de patroni frustraţi şi mândri fără motive.

Reclame

3 comentarii

  1. anaAyana said,

    Asta se întâmplă pentru că au poziţii de lider şi nu vor să piardă din autoritate. Preferă să devină antipatici pentru ca angajaţii să lucreze de frică decât să fie prieteni cu ei.

  2. creve said,

    Şi totuşi se poate mai rău 😀 spre exemplu în Franţa, dacă şeful tău sau patronul tău te vede că ai luat masa la acelaşi restaurant la care mănâncă şi el e foarte posibil să fi concediat a doua zi. Dacă ai o maşină mai frumoasă sau la fel ca şeful tău soarta s-ar putea să-ţi fie aceiaşi 😀 La noi asta cu maşina e greu de realizat dar la ei se cam poate 😛

  3. Dan CĂLIN said,

    nu ştiu dacă ai dreptate, dar îmi vine greu să cred ce spui. de exemplu, ştiu cazul unui director de bancă din germania care vine la servici pe bicicletă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: