Condamnat la nebunie

8 mai 2008 at 11:47 pm (din experienţă, filosofie) (, , , )

De ce înnebunesc oamenii? O întrebare ce a măcinat mintea multor înţelepţi. Unii dintre ei spun chiar că au găsit răspunsul. Dar aşa ceva nu poţi afla decât dacă eşti foarte aproape de a ţi se întâmpla asta şi să mai apuci să şi scrii despre. Este ca şi cum ai vorbi despre moarte fără să fii fost foarte aproape să mori.

Oamenii care înnebunesc au nişte idei fixe pe care se încăpăţânează să le ducă la capăt. Vor să facă neapărat ceva anume. Şi, pentru că se chinuie foarte tare şi nu reuşesc şi pentru că nu vor să renunţe sub nicio formă, înnebunesc. Li se blochează creierul atunci când îşi dau seama că au încercat tot ce le-a trecut prin minte să reuşească şi nu au avut succes şi nici nu mai ştiu ce ar putea face în plus.

Două idei foarte puternice care se anulează reciproc duc la colapsul creierului. Este ca şi cum intră un virus în minte, o restartează, dar ea nu mai porneşte pentru că a fost şters ceva din program. Şi atunci creierul ia o pauză temporară sau definitivă, în funcţie de cât de distrus este. Dacă ajungi într-un astfel de moment când îţi dai seama cât de aproape eşti de marginea prăpastiei, ştii ce trebuie să faci, dar nu mai găseşti puterea şi dorinţa de a o face, eşti condamnat la nebunie.

Reclame

2 comentarii

  1. anaAyana said,

    Putem spune că totul porneşte de la obsesii?

  2. p e t r e said,

    ai dreptate …….. cunosc starea ….sunt afectat,dar ma bucur si o vad ca pe o experienta pozitiva …..iar obsesiile tot raman sau se modifica targetul dar RAMAN .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: