Plăcerile simple ale vieţii sunt senzaţii

7 mai 2008 at 11:26 pm (filosofie) (, , , , , )

Plăcerile simple ale vieţii. Am auzit de prea multe ori această expresie şi nu m-am gândit niciodată serios ce înseamnă. Bineînţeles că pentru fiecare dintre noi are un alt înţeles şi ne face să ne gândim la alte lucruri. Dar trebuie să recunoaşteţi că sună reconfortant. Parcă îţi vine să te aşezi mai bine în fotoliu când o auzi şi să cazi pe gânduri cu nostalgie. În cele din urmă ea se reduce la senzaţii.

Ele pot fi oferite de trezitul într-o zi în care ştii că nu ai nimic de făcut, de primul sărut, de băutul unui pahar cu apă când ţi-e sete, de o baie în mare la miezul nopţii, de un prieten care te ajută atunci când crezi că eşti singur, de lipsa durerii după o perioadă lungă în care ai fost bolnav, de mersul prin nămeţii de pe munte, de revelaţii conştientizate şamd.

Toate astea şi multe altele ne dau senzaţia unei plăceri simple şi curate. O bucată limpede din viaţă. Un moment pe care îl trăieşte copilul din tine. O secundă în care îţi aminteşti cu surprindere că eşti om. Şi, deşi de cele mai multe ori, ne stau la îndemână toate aceste, le ignorăm şi le trăim foarte rar. Deşi ne plac şi le ducem dorul, ne îndeletnicim cu ele prea puţin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: