Exerciţiu de reîntoarcere la tine însuţi

7 mai 2008 at 1:05 am (filosofie) (, , , , , , , , )

Toţi suntem dependenţi. Îi blamăm pe drogaţi, beţivi şi fumători pentru că nu sunt capabili să renunţe la viciul lor şi se lasă controlaţi de droguri, băutură şi tigări. Dar nu ne gândim niciodată la noi. Tot timpul avem ceva de comentat şi de reproşat celorlalţi, dar uităm să privim în oglindă. Uităm de „cine este fără de păcat să ridice piatra”.

Nu vrem să recunoaştem, nici măcar faţă de noi înşine, că suntem dependenţi de persoane sau lucruri. Fiecare dintre noi şi-a ales calea lui, neputând să trăiască fără: televizor, femei, servici, maşină, dulciuri, calculator, sex, telefon, bârfă, prieteni, cola şi multe altele. Unii chiar spun câteodată fără să îşi dea seama „n-aş putea trăi fără…” sau „cum pot unii să trăiască fără…”.

Gândiţi-vă, nu cum ar fi dacă aţi renunţa la ceea ce vă face dependeţi pentru că este foarte greu, măcar la cum ar fi dacă aţi fi nevoiţi să o faceţi. Cei mai mulţi dintre cei care înţeleg asta sunt aceia care au fost puşi într-o astfel de situaţie. După aceea se schimbă foarte multe în viaţă, inclusiv modul în care o percepi. În sfârşit pricepi ce este cu adevărat important pentru tine.

Îţi schimbi priorităţile, prietenii, modul de trai, gândirea; totul. De cele mai multe ori, fără să îţi dai seama, devi altcineva şi te miră când prietenii îţi spun asta. Dar, acest exerciţiu de reîntoarcere la tine însuţi, este mai sănătos şi mai util dacă se întâmplă conştient şi voit. De aceea merită încercat măcar ca experienţă, dacă nu din convingere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: