România europeană văzută dintr-un tren personal

4 mai 2008 at 1:12 pm (din experienţă, mă uit în/jur) (, , , , , , , )

Dacă vrei să iei pulsul naţiunii şi să faci o baie de mulţime te urci într-un tren personal cu navetişti. Am fost până la Ciulniţa şi am trăit senzaţia. Aici am dat peste fauna interesantă de români simpli. Trebuie să fii prea corect să iei bilet când cel puţin trei sferturi sunt călători clandestini care dau 1 leu naşului.

Loc pe scaun prinzi doar dacă te urci în tren când e tras în gară şi dai din coate. Apoi afli că aici totul este de vânzare: CD-uri cu manele şi filme, portocale, telefoane mobile, ciocolată şi napolitane, haine, seminţe şamd. Te uiţi în jur şi vezi că oamenii mănâncă salam sau cârnaţi, beau bere ori vin, fumează unde au chef şi vorbesc tare şi porcos. Te împrieteneşti repede cu oricine şi te poţi băga în discuţie fără să se supere cineva.

Dacă eşti atent ce se vorbeşte în jurul tău afli care este preţul terenului sau caselor din satele prin care treci, cum e viaţa şi cât se câştigă în Italia sau Spania, cine a născut/murit sau s-a căsătorit etc. Totul bine condimentat cu glume şi miştouri porcoase. În plus fundalul sonor este asigurat de manelele care se aud de la casetofoane sau telefoane mobile.

Bomboana de pe tort a fost gara Ciulniţa unde am găsit apă de băut nepotabilă cu care nu se răcoreau doar câinii comunitari, ci şi mulţi oameni. Cam asta este realitatea la firul ierbii a României europene din mileniul trei. Asta este viaţa la ţară văzută dintr-un tren personal care se târăşte prin staţii ca românii prin viaţă.

Reclame

Un comentariu

  1. nicu_jonson said,

    dar ce cainele nu are suflet poate ia fost sete nu crezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: