Roboţii ne vor stimula să ne autodistrugem

2 mai 2008 at 7:49 pm (filosofie) (, , , , , , )

Roboţii care imită oameni sau animale sunt o exaltare iresponsabilă a oamenilor de ştiinţă. Este veşnica dorinţă a omului de a-l imita pe Dumnezeu; de a se crede Dumnezeu. Oamenii de ştiinţă care îşi irosesc timpul făcând asta au un suflet sterp şi o gândire antiumană şi lipsită de înţelepciune.

Cu aceşti roboţi fac doar să stimuleze lenea ancestrală a omului de a gândi, a face şi a simţi. În felul ăsta vom fi încurajaţi să nu mai facem nimic. Şi ştiţi foarte bine ce se întâmplă în perioadele de inactivitate: avem timp să ne dezvoltăm laturile negative ca invidia, răutatea, ura şamd. Mai exact să ne distrugem între noi.

Pericolul reprezentat de aceşti roboţi nu este acela că se vor întoarce împotriva noastră şi ne vor înlocui eliminându-ne fizic, ci acela că vor exacerba pornirile malefice din noi care ne vor duce la autodistrugere. Vor apărea modificări comportamentale mari la oameni. Apetitul omenirii pentru autodistrugere este oricum foarte mare şi poate fi observat uşor în istorie. De ce am avea nevoie de stimulente?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: