Unde sunt femeile din România?

30 aprilie 2008 at 2:40 pm (atitudine, din experienţă, mă uit în/jur) (, , , , , , )

Majoritatea româncelor sunt egoiste, invidioase şi rele. Oriunde le întâlneşti observi cât de înverşunate, ranchiunoase şi răzbunătoare sunt. Asta se întâmplă şi în relaţiile profesionale şi în cele particulare. Până acum nu am întâlnit două femei care să fie prietene prea mult timp şi să nu se vorbească de rău pe la spate sau să nu se sape între ele. Acest fapt mi-a fost confirmat de toate femeile cu care am stat de vorbă pe această temă.

O vorbă spune că este vai şi amar de capul tău dacă ai ca şef o femeie. Ai probleme mari dacă ţi se întâmplă nenorocirea asta pentru că femeile nu vor doar să îţi faci treaba bine şi la timp, ci şi să ai grijă de orgoliul lor. O sarcină în plus care, de cele mai multe ori, este mai grea decât munca propriu zisă. Iar dacă nu faci asta va recurge la orice numai să te dea afară.

La fel de greu este să ai femei subalterni sau colegi. Fac tot felul de nazuri şi au nenumărate pretenţii. Vor egalitate doar la salariu, nu şi la atribuţii. Ca să nu mai spun de toate zilele pierdute pentru că nu se simt bine şi toţi nervii pe care ţi-i provoacă din orice li se pare. Şi toate celelalte nimicuri care te toacă:

– au voie şi, de multe ori, consideră că trebuie să întârzie;

– este normal să fie ameţite şi să greşească;

– au o scuză pentru orice prostie pe care o fac;

– nu recunosc niciodată că au greşit şamd.

Dramul de bun simţ care le făcea suportabile

De cele mai multe ori când am dat peste o problemă în trafic am făcut pariu cu mine că a fost iniţiată de o femeie. În cel puţin 90% din cazuri am avut dreptate. Şi asta nu ar fi o problemă atât de mare dacă nu ar avea şi tupeul să fie şi cu gura mare. Deşi au greşit, au curajul să facă şi scandal. Mă uit cu groază la maşinile de şcoală unde minimum 80-90% dintre cursanţi sunt femei.

Cred că toată prostia asta cu lupta pentru egalitate a distrus în femei şi dramul de bun simţ care le făcea suportabile. Au ajuns să nu mai înţeleagă ce pot face şi ce nu. Au început să se bage în orice cu capul înainte, fără să se gândească înainte. Nebunia egalităţii le-a întunecat până şi instinctele fantastice pe care le au. Nu le mai folosesc şi, inevitabil, se cred bărbaţi şi au impresia că pot înlocui instinctele cu raţiunea.

Acum femeile vor carieră, funcţii şi bani sau vor un bărbat care să le întreţină. Mă întreb unde sunt femeile cărora nu le era ruşine că sunt femei. Femeile care purtau fustă, care aveau grijă de căminul şi bărbatul lor, care ştiau când să îţi spună o vorbă bună şi când să te mustre, care ştiau că în spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie deşteaptă.

Reclame

11 comentarii

 1. iubescviata said,

  Eu de exemplu am mai multe prietene trecute de 35 de ani deşi sunt mult mai mică. Ştiu că nu sunt invidioase, nu mă bârfesc şi nu ne aflăm în competiţie.

 2. Dan CĂLIN said,

  probabil pentru că te văd ca pe un copil şi nu te iau ca pe egalul lor.

 3. Johnny said,

  Un pic cam misogin domn’ Calin !

 4. Dan CĂLIN said,

  eu spun că sunt realist. mai bine să accepţi realitatea aşa cum e decât să te amăgeşti cu tot ce scrie prin cărţi. scriitorii ştiu doar să pună femeia pe un piedestal şi să o divinizeze pentru că vorbesc despre femeia ideală, nu despre cea reală.

 5. cristina said,

  In ultimul paragraf ai scris: „Acum femeile vor carieră, funcţii şi bani sau vor un bărbat care să le întreţină”. Prima parte nu merge cu a doua.

  Femeile care vor cariera nu vor un barbat care sa le intretina.

  Tu spui ca e ceva rau ca femeile sa fie intretinute de barbati??

  Tot asa cum feminismul a schimbat mentalitatea multor femei si nu mai vor sa stea acasa si sa-si aibe grija de familie, tot asa multi barbati, crescuti de aceste feministe, nu mai sint barbati si asteapta ca femeile sa se duca sa-si caute servici si sa fie intretinuti de ele. Exemplu: feiel care merg in Italia, Germania. Astia sint barbati??

 6. cristina said,

  corectare: feiel=femeile

 7. Dan CĂLIN said,

  sunt şi bărbaţi aşa cum ai spus tu şi cărora îmi place să le spun bărbaţi tip femeie. însă ei sunt puţini, spre deosebire de femeile descrise de mine în articol, care sunt majoritare.
  iar ceea ce am spus şi ţi se pare că nu merge, chiar merge. am spus că sunt femei care vor … SAU cele care vor… sunt două tipuri: cele care vor să se implice şi să aibă un statut important în societate şi cele care vor doar să se plimbe prin magazine şi să facă shopping.

 8. cristina said,

  punind impreuna femeile care vor cariera cu cele care vor sa fie intretinute arata ca sint la fel de rele.

  Ce inseamna o femeie care vrea sa se implice si sa aibe un statut important in societate?

  Poate ca tu nu ai vazut multi barbati/masculi, eu am vazut foarte multi care sint intretinuti de sotiile lor care merg la babe in Germania si in Italia.

  Si numai in Romania, si in alte tari a disparut mindria pe care trebuie s-o aibe barbatul ca isi intretine familia.

 9. Dan CĂLIN said,

  să le fie ruşine

 10. cristina said,

  ps. nu ai raspuns la intrebare….

 11. Dan CĂLIN said,

  am spus altfel femeilor care vor carieră, funcţii şi bani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: