Scoate bă deşeul în stradă!

18 aprilie 2008 at 4:23 pm (atitudine) (, , , , , )

Băi europenilor, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) lansează mâine (19 aprilie) a doua ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la români, numită Marea Debarasare. Foarte frumos este că se întâmplă în 110 oraşe, scopul fiind acela de a educa poporul ignorant despre importanţa colectării acestor rebuturi.

MMDD zice că scenariul campaniei de mâine va fi asemănător cu cel de anul trecut (3 noiembrie). Mai exact se aşteaptă ca populaţia europeană a României să adopte obiceiul din ţările civilizate de a depozita DEEE în faţa blocului sau a casei de unde vor fi luate de firmele de salubritate, colectate şi predate producătorilor pentru a fi tratate sau reciclate.

Ministrul zice că au ales ziua de mâine ţinând cont de obiceiul românilor de a face curăţenie generală în week-end-ul premergător sărbătorilor de Paşte. Se pare că de această dată poliţia comunitară va avea grijă mai bine ca data trecută ca românii neeuropeni să nu mai folosească această ocazie pentru a-şi umple casa cu rebuturi sau să le vândă pentru o ţuică şi un pachet de ţigări.

Sunaţi dacă îi vedeţi!

Dacă vedeţi astfel de specimene dând târcoale treziţi spiritul civic din voi pentru că aveţi la dispoziţie două numere de telefon (021.316.38.74 şi 021.316.61.38) ale ministerului la care puteţi suna mâine între orele 08:00 şi 18.00. Foarte tare este că peste 70 de primării din ţară colectează DEEE lunar. Se pare că ministerul şi-a propus să strângă anual 4 kg DEEE/cap de locuitor.

Cică ministerul are nişte date potrivit cărora cantitatea totală de DEEE din casele românilor este de 25/30 kg/locuitor, iar durata medie de utilizare a lor este de circa 8 ani (conform estimărilor producătorilor). De aceea, se apreciază că la ora actuală potenţialul colectabil de DEEE al României este sub 3,75 kg/locuitor/an. Cu toate astea ei şi-au propus să strângă mai mult.

Tot ei spun că la campania de anul trecut au fost strânse peste 600 t de DEEE într-o singură zi (reprezentând mai mult de jumătate din cantitatea colectată în tot anul 2006). Aşadar, dragi europeni români aruncaţi toate porcăriile de DEEE pe care le aveţi prin casă măcar pentru că aşa este frumos şi sănătos!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: