Jurnaliştii cu atitudine aduc echilibru pentru naţiune

6 aprilie 2008 at 10:58 pm (desPRE PREsă) (, , , , )

Aţi văzut filmul The Hunting Party? Acolo este dată o mică lecţie de jurnalism, de cum ar trebui făcută meseria asta şi ce fel de om trebuie să fii să o poţi face. Filmul ăsta mi-a adus aminte de tot ce am aflat de-a lungul celor câţiva ani de meserie. Din păcate unele dintre informaţii nu le-am putut folosi niciodată deşi erau bombe.

Pentru că nu am avut dovezi şi sursa nu a vrut să declare oficial am fost nevoit să nu public nimic. Dar sunt convins că şi în cazul în care aş fi fost acoperit tot nu aş fi putut publica articolul pentru că nu aş fi fost lăsat de patroni. De-a lungul timpului, acestea au fost doar câteva dintre motivele care m-au condus spre concluzia că suntem un popor de laşi.

Situaţia nu este atât de simplă. Măcar de-ar fi numai atât şi am rămâne doar cu ruşinea. Problema este că nu ne vom reveni ca naţie niciodată din cauza faptului că jurnaliştii din ţara asta nu pot sau nu sunt lăsaţi să dea în vileag iţele încurcate de oamenii cu putere politică şi/sau financiară. Continuând în felul acesta va exista un dezechilibru continuu în societatea noastră.

Atât timp cât toţi cei din presă ştim, dar nu putem face public ce ştim vom fi un popor handicapat care nici măcar după aproape 20 de ani de la revoluţie nu are dreptul să vorbească. Sunt convins că oamenii puternici din ţara asta vor să ne ţină în mizerie şi dezorientare pentru a ne putea conduce (minţi) mai uşor.

Dar aşa nu poţi obţine un popor sănătos care să ajute ţara să se dezvolte. În felul acesta vom rămâne sclavii/proştii Europei şi Americii. Dacă nici măcar presa nu poate deschide gura să latre, mai bine zis nu poate echilibra situaţia, nu vom ajunge nicăieri. Jurnaliştii trebuie să aibă atitudine şi trebuie lăsaţi să îşi facă meseria. Aceasta este o condiţie obligatorie pentru o naţiune sănătoasă şi prosperă.

Articol mutat de pe http://www.desprepresa.blogspot.com.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: