A reapărut redactorul freelancer

5 aprilie 2008 at 2:32 pm (desPRE PREsă) (, , , , , )

În ultima vreme sunt din ce în ce mai mulţi patroni de presă care înţeleg că nu este necesar ca redactorii să fie angajaţi şi să fie lipiţi de birouri la servici. Multe edituri autohtone au început să lucreze cu redactori colaboratori cărora li se dau termene şi sarcini precise.

În felul acesta a reapărut şi la noi redactorul freelancer care a fost obligat de comunişti să dispară după cel de-al doilea război modial. În afara faptului că redactorul trebuie să stea mai mult pe teren decât în birou, patronii de presă au înţeles că folosirea redactorilor colaboratori poate micşora substanţial cheltuielile firmei.

Astfel nu mai sunt necesare o parte dintre calcultoare şi programe pentru ele, spaţii mari de birouri şi cheltuielile aferente (chirie, utilităţi, curăţenie etc.), multe consumabile, taxe şi impozite, bătaie de cap şamd. În plus, cu ajutorul unor redactori colaboratori din oraşele mari din ţară publicaţia află şi spune mai multe cititorilor săi.

Avantajele sunt şi de partea redactorilor aflaţi în această situaţie. Este mai plăcut şi mai uşor să lucrezi fără şefi pe cap şi program, ci doar cu termene limită şi sarcini precise. Îţi poţi face programul cum vrei şi îţi poţi doza energia cum îţi este mai bine. Cei care vor înţelege că ăsta este viitorul în presă vor avea de câştigat pe termen lung.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cei implicaţi în presă care înţeleg necesitatea folosirii mess-ului la servici. Se poate lucra foarte bine pe mess şi pot fi economisiţi nişte bani care trebuiau daţi pe telefoane. Interesant este că sunt edituri mari care interzic utilizarea mess-ului (de exemplu Hiparion). Nu toţi putem înţelege evoluţia şi nu toţi putem să ne folosim de ea, nu-i aşa?

Articol mutat de pe http://www.desprepresa.blogspot.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: