Baselu versus Motanu (Jurnalul)

19 martie 2008 at 7:37 am (desPRE PREsă) (, , , , , , )

voiculesu-si-basescu.jpgTraian Basescu a acuzat trustul de presa Intact al lui Voiculescu ca il denigreaza zilnic. Tot el spune ca cei de la Jurnalul National „abdica de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta”. Mai departe declaratia lui Baselu „nu am atacat presa, am atacat practici din presa. Practica tonomatului. Bagi pachetelul cu euro la inceputul lunii si vorbeste pe televizoare toata luna, spre bucuria patronului…”.

In plus, Clubul Roman de Presa (C.R.P.) a simtit nevoia sa intervina in acest conflict, luand partea lui Voiculescu „Clubul Roman de Presa califica drept nejustificate acuzatiile publice lansate de presedintele Traian Basescu”. Este vorba despre acelasi C.R.P. care nu a facut nimic pe vremea dictaturii comuniste a lui Iliescu cand erau atacati, batuti si intimidati jurnalistii. Acelasi C.R.P. care nu a simtit niciodata nevoia sa faca ceva, nici macar o declaratie, in care sa acuze toate magariile la care sunt supusi jurnalistii romani.

Am scris anul trecut pe blogul http://www.desprepresa.blogspot.com trei articole (Atasamentul blonavicios al lui Cristoiu, Insanatosirea la cap a tarii si locuitorilor sai, Presa condusa de megalomani si comunisti) in care imi spune-am parerea despre Jurnalul National si o parte dintre jurnalistii de acolo. Ii apreciez pentru multe lucruri bune pe care le fac, dar au si multe prostii gratuite.

Baselu are dreptate. In fiecare zi in Jurnalul National apar atacuri la adresa lui, cele mai multe dintre ele gratuite. Se vede foarte clar ca in fisa postului a unora dintre jurnalistii de acolo Voiculescu a scris in primul rand „atacati cat mai des presedintele si familia lui”. Daca citesti articolele si ai putin bun simt iti dai seama imediat ca ele sunt ieftine. Sunt convins ca Baselu face multe prostii, dar mi-e imposibil sa cred ca nu face si lucruri bune.

Daca citesti Jurnalul National nu poti trage decat o singura concluzie: Baselu este nebun, iresponsabil si face numai rau acestei tari. Dragi colegi de la Jurnalul, trebuie sa intelegeti ca nu toti suntem prosti in tara asta sa credem asa ceva despre un om, oricare ar fi el. Mai multa obiectivitate si profesionalism nu va strica. Daca ati folosi un pic de bun simt cand scrieti ati putea fi credibili.

Reclame

2 comentarii

 1. daniel 38 said,

  interesant. totusi, dincolo de
  frumosul atac pe flancuri, Basel
  pleaca de la o premisa
  indiscutabil schioapa – aceea
  ca fata lui trebuia menajata,
  laudata etc. Afirmati ca Basel
  are dreptate – Dvs va place
  cum vb, se exprima, intoneaza
  fii-sa? Ori va place modul atat
  de democratic in care a fost
  aleasa ? Hai sa conchidem ca
  in acel partit cel putin jumatate
  dintre membrii sunt si mai cititi,
  si mai indicati pt acea fctie.

 2. dan calin said,

  total de acord cu parerea despre fica. nu are ce cauta in politica. sa ramana la evenimentele mondene ca e deajuns. eu ma refer in articol doar la conflictul cu jurnalul. aici consider ca are dreptate baselu. cu fata a facut o mare greseala si de imagine si de strategie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: