Cine vrea sa traiasca intr-o tara de hoti si criminali?

14 martie 2008 at 11:47 am (desPRE PREsă) (, , , , , , )

De cativa ani urmaresc presa noastra si astept sa se intample minunea. Chiar daca imi doresc doar un pic de normalitate si profesionalism, se pare ca asteptarile mele sunt exagerate. Vreau doar ca jurnalistii si patronii din mass media sa inteleaga faptul ca romanii nu mai vor sa vada in presa doar scandaluri, barfe si crime.Oamenii spun asta peste tot unde apuca: la piata, la o bere, la servici s.a.m.d. Din pacate nu ii aude cine trebuie. Presa nu vrea sa tina cont de cei care ii urmaresc si ii cumpara. Romanii s-au saturat sa traiasca intr-o tara in care li se spune tot timpul ca exista doar hoti, criminali si manelisti. Poate ca asta este unul dintre motivele pentru care emigreaza.

Problema nu este aceea ca ne sunt aratate aceste exceptii, ci ca ne sunt prezentate drept regula. In orice tara din lume exista astfel de anomalii, dar ele nu dau specificul acelei societati. Acolo presa nu uita ca exista si realizari importante sau oameni capabili care sunt mai multi decat scursurile.

Important pentru presa este sa inteleaga aceasta proportie si sa o prezinte ca atare. Nimeni nu vrea sa traiasca intr-o tara in care i se spune continuu ca daca va iesi pe strada va fi cu siguranta jefuit sau omorat. Pentru ca oamenii usor influentabili, care sunt majoritari in orice stat, vor ajunge sa creada asta si sa se poarte in consecinta.

Reclame

4 comentarii

 1. Andrei said,

  Cu partea a doua a textului sunt de acord cu tine. Oamenii deosebiti nu sunt bagati in seama si majoritar sunt prezentati cei cu realizari meschine. Poate altfel nu poti scoate bani din presa. Oricum, trist ce se intampla.

 2. dan calin said,

  in ultimii ani sunt tot mai multi romani care cumpara si vor ziare serioase. asa a ajuns jurnalul national pe locul doi ca vanzari dupa libertatea. si sta acolo de 2-3 ani, daca nu mai mult. si nu e singurul exemplu. treaba asta ar trebui sa dea de gandit patronilor de presa.

 3. sfinx667 said,

  daca-mi permiti sa te complectez… subscriu la ceea ce ai concluzionat, gamdesc mai cu seama la fatul ca oricum in presa banii frumosi si sumele stufoase vin din ceea ce nu se tipareste, deci temperarea si cumpatarea chiar ar avea fagas favorabil, daca s-ar vrea asta
  implicarea noastra a tuturor se limiteaza la a ne informa si cam atat din nefericire.. pai daca ne si inromam din surse indoielnice sau informatii monitorizate sau care converg spre aceleasi aspecte ( crime, hoti, fantome, scandaluri, etc )… de unde calitate , progres, educare si cultivare si de ce nu dezvoltare a valorilor cu adevarat importante..
  care ar fii posibile solutii, portite de evadare, ce s-ar putea face pt binele maselor ( nu ma refer la faptul ca individualitatile gasesc oaze in lectura de calitate sau altceva )??
  respecte,
  SIBILLA

 4. dan calin said,

  prostiile astea (crimele, hotii etc.) ne sunt bagate pe gat si pentru a ne face sa uitam de problemele reale (nivelul de trai, hotiile celor care ne conduc, saracia samd). securitatea nu a murit, ba chiar este infloritoare in romania. baietii astia cu ochii albastri stiu bine cum sa ne abata atentia spre nimicuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: