Egalitatea intre femei si barbati este o utopie

13 martie 2008 at 10:41 pm (din experienţă) (, , , )

Multe femei vorbesc despre egalitatea cu barbatii. O cer peste tot si in orice ocazie. Lupta pentru ea pe unde apuca si spun ca sunt nedreptatite. Merg pana la manifestari extreme si stupide. Dar cred ca niciuna dintre aceste femei nu s-a gandit vreodata serios la toata nebunia asta. Personal nu ma deranjeaza pentru ca stiu ca este o utopie.

Nu neg rolul femeii in societate, istorie sau langa barbat. Ea este vitala din toate punctele de vedere. Nu putem trai fara ele, desi e foarte greu de trait cu ele. Barbatii nu le pot intelege asa cum nici ele nu ne pot intelege pe noi. Si asta este normal pentru ca suntem doua regnuri animale total diferite.

Femeile se bazeaza pe instinct si sentimente, iar barbatii pe ratiune si logica. Cum ar putea vreodata sa fie egale aceste animale opuse? Cred ca omul perfect este o combinatie egala a celor doi. Orice barbat are o latura feminina mai mult sau mai putin dezvoltata, asa cum orice femeie are o latura masculina. Diferenta o face doar proportia de feminitate sau barbatie din noi.

De aceea mi se pare o utopie aceasta lupta pentru ca nu poti schimba natura. Suntem diferiti si nu vom putea fi niciodata egali. Ca sa nu mai spun ca egalitatea in general este o utopie, fiind doar un concept. De fapt, ele vor doar o egalitate in drepturi, nu si in obligatii. Aici se da lupta cu adevarat; acesta este scopul real.

Se plang ca sunt discriminate. Si barbatii sunt. Spun ca nu au aceleasi drepturi. E adevarat, dar nici obligatiile nu sunt aceleasi. Daca vom analiza varfurile din istoria omenirii (femei si barbati) vom vedea ca acolo unde au ajuns unii nu pot ajunge ceilalti si invers. Tocmai datorita caracteristicilor opuse care ne diferentiaza. Asadar, nu mai luptati pentru o cauza pierduta!

Reclame

2 comentarii

 1. sfinx667 said,

  pentru ca tu generalizezi… femeile vor drepturi egale pentru ca obligatii au mult mai multe, si le asuma cu responsabilitate, nu mai au nevoie sa ceara ceea ce si-au asumat, observi ca sunt foarte rationala..:P
  apropo de istorie, doar nu negi perioada matriarhatului..
  am putea exemplu de ” varfuri ” unde femeia a excelat, mai mult a dovedit ca e net superioara…deci, cel sentimental si cu un instinct de aparare f bine conservat a fost tot barbatul, care i-a taiat elanul, si nu are rost sa detailam prin ce mijloace, orgoliul sau invingand ratiunea, ca deh… nu se cade…
  insusi faptul ca se condamna faptul ca femeile au si iau atitudine e o dovada a ceea ce afirm.. nu se vrea a se recunoaste ca femeia e rationala, nu ca nu ar fii..
  asadar sigur ca se cade sa avem drepturi pt ca obligatii avem, ni le asumam, de exemplu pana si faptul ca avem intelepciunea de a da dreptul barbatului de a fii cap, capetenie, denota ca ne-am asumat obligatia , responsabilitatea de a-i definii rolul in societate, de a nu-i frange zborul… numai ca barbatul isi indeplineste acel rol, din nefericire, deseori…apeland la mijloace fara nici un fel de logica
  am generalizat, e drept, insa, balanta ratiunii si logicii inclina in favoarea noastra, si, cand veti fii in stare sa si recunoasteti asta fara ranchiuna, fara sa va imbracati in faldurile orgoliilor, etc etc…. atunci vom avea gura mai mica…pana atunci, de la Hestia , sa zicem si pana in prezent…avem si obligatii si drepturi de revendicat, caci le meritam… ( cat despre barbatii care au cedat farmecelor femeilor si iar ma pot intoarce in preistorie si vin pana in prezent, vb ta… nu a fost ratiune si logica, ci, au primat sentimentele si instinctele )
  e opinia mea, si o respect si pe a ta, adevarul gandesc ca e undeva… pe la mijloc, si vor mai curge rauri, fluvii, pana ce idei, opinii, filosofii, exemple, etc, vor fii sa sece..
  respecte,
  SIBILLA

 2. patrick said,

  BRAVO SIBILLA.sau Sfinx667,ma rog apar doua nume.DAR ATENTIE,SA NU CAZI IN capcana misandriei matriarhale,care e opusul spurcatului,maleficul patriarhal care ia drepturile animalelor,femeilor si a barbatilor la fel.deoarece am cunoscut feministe misandre care nu au acceptat ,faptul ca sunt Egalitarist Radical,cu sex masculin.Si asta e tragic.Egalitarismul ,cu invatatura ecofeminista este cea mai dreapta invatatura,dar din pacate una se zice si alta se face BINENTELES NU TOATE FEMINISTELE SUNT misandre.Te invit pe blogul meu,intra pe google.ro si scrie:ecoegalitarizmrebeliune(egalitariZm deci cu z,deasemenea acum am publicat blogul,si din motive necunoscute inca,pe link apar semne de intrebare dupa titluri,evident semne nepuse de mine).Cu bine patrick.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: